Brusnica kao hrana

Brusnica kao hrana

Svezi plodovi brusnica se u frizideru mogu dosta dugo odrzati, od mesec dana do dva meseca u zavisnosti od toga u kakvom su stanju bili kada su ubrani i koliko im je vremena trebalo da stignu u frizider.

Zamrzavanje brusnica je isto tako dobra ideja jer ih tada mozete imati tokom cele godine. Preporuka je da se zamrznute brusnice ne odmrzavaju potpuno pre nego sto se dodaju u pripremi nekog jela da ne bi ispustile suvise vode.

Susene brusnice su takodje veoma zgodne za upotrebu i imaju dosta dugacak rok trajanja. Veoma dugo se mogu odrzati i na sobnoj temperaturi. Jedino sto treba znati da u sebi sadrze vise secera a samim tim i vise kalorija.

A sto se tice recepata u ciji sastav ulazi ovo prelepo voce tu kao da nema kraja. Koristi su i u kombinaciji sa drugim vocem.

Dakle tu se, razni sokovi, dzemovi, marmelade, pite, torte, kolaci, sosevi, sirupi, napici…

Plodovi brusnice u jelima vrlo lepo izgledaju tako da se ovo voce moze koristiti i za dekoraciju trpeze. U svakom slucaju, hrana pripremljena sa ovim vocem, zbog jarko crvene boje, sama po sebi deluje dekorativno i primamljivo.

Advertisements